Header foto Header foto Header foto Header foto Header foto

Nederlands   |    Français

Historiek

Tubobel ontstond op het einde van 1998 door de fusie van twee fabrikanten van geprefabriceerde betonproducten voor de wegenbouw, enerzijds Belema n.v. - filiaal van Colas Belgium - en anderzijds Bonna n.v. te Machelen - filiaal van Bonna Sabla (Frankrijk). De totale productie werd overgebracht naar Tessenderlo waar Belema sinds 1972 gevestigd was.

Door de overname van alle aandelen en terreinen door Luc Lemmens kwam Tubobel in september 2011 in Vlaamse handen, en kan de firma zich terug profileren als een onafhankelijke speler op de markt. Tubobel is een zusterbedrijf van Bovin Beton & Natuursteen, dat in 2010 door Luc Lemmens werd aangekocht.

Tubobel telt bijna 70 werknemers en heeft zich in de loop der jaren sterk gespecialiseerd in de fabricatie van betonnen rioleringsbuizen en inspectieputten. Door de recente samenwerking met Bovin Beton & Natuursteen is het gamma betonproducten nu nog verder uitgebreid met poreuze buizen en bestratingsproducten. Hiervoor verwijzen wij naar de desbetreffende website, waarvan een link op deze pagina.

Tubobel heeft in deze domeinen steeds een voortrekkersrol gespeeld zowel op het gebied van productontwikkeling als op het gebied van de toepassing van de modernste technieken. Een voorbeeld daarvan is de alom bekende Glip-verbinding, een door Tubobel ontwikkelde en op de Belgische markt gebrachte verbinding waarbij de rubberring die de dichting tussen de buizen onderling moet verzekeren, in de mof is ingestort.
Nu volgen we alle nieuwe trends in zelf verdichtende beton.

En sedert 2012 wordt volop ingezet op productie van groene energie met een zonnepanelenpark van 1008 panelen.
In 2014 worden er 2 windmolens op de site geplaatst.

 

© 2014 - 2021  All web projects